Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Praha 1 v boji proti sdíleným elektrokoloběžkám zakáže elektrokola

Praha 1 chce poněkud v utajení zakázat jízdu všech elektrokol v širokém okolí Staroměstského náměstí. Původně přitom mělo jít o zásah proti sdíleným elektrokoloběžkám, ale jak uvádí AutoMat v Otevřenost radnice a podpora cyklodopravy na Praze 1 vzaly za své na poslední chvíli došlo k této podivné změně. v době koronavirové karantény navíc jde o změnu absurdní, sdílené koloběžky jsou prakticky kompletně mimo provoz.

Pokud nařízení vstoupí z platnost nebude možné na Staroměstské náměstí vjet (ani ho projet)  ani s klasickým vlastním elektrokolem. To je na tom z hlediska dopravy stejně jako klasické kolo. 

Radní Richard Bureš tvrdí, že Staroměstské náměstí je možné objet. My všichni co jsme kdy v tamních končinách jeli víme, že je to obtížné. Navrhovaný zákaz od Prahy 1 má navíc zahrnovat i Železnou ulici a objezd je tak znemožněn. Vše navíc komplikují jednosměrky, které nemají výjimky pro kola.  Jak absurdní to je. můžete vidět na následující mapičce.

Další detaily a důkladnější analýzu najdete na AutoMat v Otevřenost radnice a podpora cyklodopravy na Praze 1 vzaly za své