Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Strava přichází s omezeními pro využití zdarma

Strava je jedna z nejpraktičtějších a nejvíce rozšířených mobilních aplikací pro sledování pohybových aktivit, tedy i pro jakoukoliv formu ježdění na kole. Je ji možné velmi dobře používat zdarma a nemuset tak řešit další měsíční předplatné (5 USD měsíčně). Nově ale přichází s omezeními. Prý nutnými proto, že jsou nákladné na  udržování a v neplaceném podobě pro ně tedy není místo.

Z We’re betting on our athletes je zřejmé, že Strava se rozhodla přitlačit na placení předplatného. A co navíc, zákazníky chce rekrutovat hlavně z atletů a profesionálních sportovců.

Pokud používáte Stravu zdarma, tak se můžete rozloučit s žebříčky segmentů v detailní podobě, nebudete pomoc porovnávat, filtrovat a analyzovat námahu vynaloženou na segmenty, nebude dostupné plánování tras, do placené podoby se odsouvá i porovnávání totožných běhů, záznamy tréninků na Androidu na Strava.com a zmizí i měsíční trendy a porovnávání aktivit. 

Pokud jste tedy používali Stravu zdarma a neměli na ni nijak přehnané nároky, tak se nejspíš prakticky nic nemění. Stále vám bude měřit a sledovat vaše aktivity. Budete-li chtít pokročilejší funkce, tak je nutné zvážit předplatné – při ročním placení jde o výše zmíněných 5 USD.

TIP: Praktické tipy, triky a postřehy pro užívání fitness aplikace Strava