Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bolt v aplikaci spouští novou sekci, která poradí s bezpečným užíváním sdílených elektrických koloběžek

Přední evropská přepravní platforma Bolt představuje nový nástroj, který je zabudovaný do aplikace a který má uživatelům napomoci k ještě bezpečnějšímu používání sdílených koloběžek. 

“V Boltu si klademe za cíl zajistit, aby byla doprava ve městě ještě dostupnější a bezpečnější. Převzali jsme zodpovědnost za dopad přepravního sektoru na životní prostředí tím, že jsme do platformy přidali více sdílených a elektricky poháněných vozidel. Stejně tak pomáháme našim uživatelům, aby při jízdě na elektrické koloběžce byli co nejzodpovědnější v otázkách bezpečnosti vlastní i ostatních účastníků silničního provozu,” prozrazuje Roman Sysel, regionální manažer Boltu pro střední a východní Evropu.

Aby si uživatelé mohli nastudovat bezpečnostní tipy, je potřeba, aby si v aplikaci přepnuli na rozhraní koloběžek. Poté musí kliknout na ikonku štítu, která je umístěna při pravém dolním okraji displeje. Bezpečnostní balíček obsahuje následující sekce:

  • Jak na bezpečnou jízdu – rady a tipy pro začátečníky.
  • Začátečnický mód – umožňuje začátečníkům omezit maximální rychlost koloběžky na 15 km/h. Díky tomu se mohou lépe naučit během prvních jízd ovládat koloběžku.
  • Bezpečnostní tipy – tato sekce obsahuje připomenutí toho, jak na bezpečnou a ohleduplnou jízdu.
  • Místní pravidla – uživatelé se zde mohou dozvědět více o místních pravidlech, která v daném městě platí, např. těch týkajících se parkování koloběžek. 

Sdílené elektrické koloběžky přispívají k naplňování environmentálního programu společnosti nazvaného Green Plan. Jedná se o dlouhodobý závazek směřující k omezování dopadu podnikání firmy na životní prostředí tím, že jsou do aplikace přidávána další, elektricky poháněná vozítka.

V červenci tohoto roku byly elektrické koloběžky spuštěny také v České republice. Prvním městem, ve kterém tato služba v České republice funguje, se stala Olomouc. Lidé si aktuálně mohou koloběžky od Boltu půjčit také na Slovensku, v Portugalsku, Španělsku, Švédsku, Norsku, Rumunsku, Polsku, Estonsku, Lotyšsku a Litvě. Služba sdílených elektrických kol je nyní dostupná v Paříži.

O Boltu

Bolt je přední evropská přepravní platforma, jejímž cílem je zajistit, aby doprava ve městech byla ještě dostupnější, pohodlnější a udržitelnější.

Bolt má více než 30 milionů uživatelů ve více než 35 zemích v Evropě a Africe. V současné chvíli nabízí jak přepravu auty, tak řešení z oblasti mikromobility (elektrické koloběžky a kola) a rovněž dovoz jídla nebo doručování balíčků.

Společnost se v ekologickém programu nazvaném Green Plan zavázala k úplné kompenzaci emisí vzniklých při přepravě skrze aplikaci Bolt v Evropě, což přispívá ke snížení dopadu podnikání společnosti na životní prostředí.