Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Continental podporuje cyklistiku: profesionální i amatérskou (TZ)

  • Continental obouvá na Tour de France nejen závodní kola, ale i auta – na pneumatikách společnosti bude tento rok jezdit šest týmů a všechna oficiální vozidla

  • Continental obouvá na Tour de France nejen závodní kola, ale i auta – na pneumatikách společnosti bude tento rok jezdit šest týmů a všechna oficiální vozidla

  • Continental obouvá na Tour de France nejen závodní kola, ale i auta – na pneumatikách společnosti bude tento rok jezdit šest týmů a všechna oficiální vozidla

Praha, 28. srpna 2020 – Jedna z největších každoročních sportovních událostí, Tour de France, je přede dveřmi. V pořadí již 107. ročník legendárního závodu musel být z důvodu koronavirové krize přesunut z původního červnového termínu na 29. srpen až 20. září 2020. Continental se jako jeden z hlavních partnerů závodů zavázal podporovat organizátory minimálně do roku 2022. Kromě toho, že na závodě obouvá šest týmů, budou na pneumatikách Continental jezdit i všechna oficiální vozidla. V Česku se společnost věnuje cyklistice prostřednictvím kampaně #ShareTheRoad, která je založena na osvětě a na doporučeních, týkajících se ohleduplnosti ke všem účastníkům silničního provozu, ať už se jedná o řidiče, motocyklisty, cyklisty nebo chodce.

Tour de France letos slaví 107. ročník. Aktuální podnik bude ale jiný, než jsme zvyklí. Závod byl přeložen na konec srpna z důvodu koronavirové pandemie. Bylo to nezbytné řešení, aby organizátoři mohli zajistit dostatečnou bezpečnost, zdraví a hygienická opatření. K bezpečnosti, konkrétně té na cestách, přispěje i Continental, jeden z hlavních partnerů závodů, a to vylepšenými pneumatikami obutými na všech oficiálních vozech.

Trasa letošního závodu povede zdánlivě nekonečnými venkovskými končinami Provence až k nejvyšším průsmykům Alp a Pyrenejí a tradičně vyvrcholí na Champs-Élysées v Paříži. Fanoušci budou fandit 176 jezdcům z 22 týmů, které téměř bez odpočinku čeká 21 etap a trasa závodu dlouhá 3 480 kilometrů, přičemž o vítězích mnohdy rozhodnou sekundy či milimetry.

Hlavní partner závodu na dvou kolech

Bezpečné a spolehlivé vybavení je nutností pro úspěšné zvládnutí takto náročného závodu. To platí nejen pro jezdce, ale i pro členy realizačních týmů – ti spoléhají na obutí od společnosti Continental. Všechna oficiální vozidla pojedou na pneumatikách Continental PremiumContact™ 6, které v roce 2020 ADAC (renomovaný německý autoklub) korunovalo jako vítěze v testech kategorie věnované pneumatikám pro kompaktní automobily a vozidla střední třídy. Continental rovněž připravuje před začátkem závodů školení, zaměřené na bezpečnost, pro všechny řidiče podpůrných vozidel. Kromě toho chystá i etapu pro osm amatérských závodníků z místních klubů, kterou odjedou na prvních a posledních třiceti kilometrech Tour, samozřejmě v bezpečné vzdálenosti od závodníků. K tomu „Continental Brigade“ nabízí fanouškům u trasy prohlídky pneumatik zdarma a na některých místech budou i parky s překážkami a simulátory jízdy v automobilu.

Continental na Tour de France obouvá nejen řidiče, ale i cyklisty

Co mají společného Chris Froome, Geraint Thomas a Egan Bernal? Kromě toho, že jsou profesionálními cyklisty, každý z nich vyhrál Tour de France a všichni měli na sobě žlutý dres na cílové čáře v Paříži, jezdili na kolech s pneumatikami Continental. Bernal v roce 2019, Thomas v roce 2018 a Froome v roce 2017 – třikrát za sebou německá společnost obouvala vítěze Tour. Osm z deseti vítězů Tour de France v poslední dekádě vyhrálo na pneumatikách Continental. Společnost Continental tedy není pouze jedním z hlavních partnerů Tour de France, ale v současnosti je také jedním z nejúspěšnějších dodavatelů vybavení. Stejně jako samotní jezdci, si kredit zaslouží i odborníci v závodě Continental v německém Korbachu. Na tomto místě se pneumatiky pro jízdní kola vyvíjejí i vyrábějí – ručně. Na Tour de France 2020 zásobuje Continental šest týmů: Sunweb, Groupama-FDJ, Bahrain McLaren, ArkéaSamsic, tým INEOS loňského vítěze Egana Bernala a Movistar, který v roce 2019 vyhrál klasifikaci týmů.

Podpora cyklistiky a bezpečnosti na silnicích i v Česku

Continental se snaží od svého vzniku v roce 1871 zajišťovat bezpečnost na cestách bez kompromisů, s komfortem a potěšením. Jako jeden z hlavních partnerů Tour de France prosazuje myšlenku #ShareTheRoad – rovnocennost v silničním provozu pro každého. „Je jedno, jaký dopravní prostředek používáme. Kampaní #ShareTheRoad chceme udělat silnice bezpečnější pro všechny. Continental je přesvědčen, že jeho výzkumné aktivity a technologie přispívají k této vizi nejen na Tour de France, ale i mimo závody,“ říká Magda Nagy, ředitelka divize marketing Continental Barum s.r.o.

Continental AG

Continental vyvíjí pokrokové technologie a nabízí služby pro udržitelnou a provázanou mobilitu lidí a jejich majetků. Technologická společnost, založená roku 1871, nabízí bezpečná, účinná, inteligentní a cenově dostupná řešení pro vozidla, stroje, dopravu a přepravu. V roce 2019 dosáhla společnost Continental obratu 44,5 miliardy eur a v současné době zaměstnává více než 240 000 zaměstnanců v 59 zemích světa.

Divize pneumatik má v současnosti 24 výrobních a vývojových míst po celém světě. Jako jeden z předních světových výrobců pneumatik, který zaměstnává kolem 56 000 zaměstnanců, generovala v roce 2018 tržby ve výši 11,4 miliardy eur. Continental se v oblasti výroby pneumatik řadí mezi technologické leadery a nabízí širokou řadu produktů pro osobní i nákladní vozy a pro jednostopá vozidla. Prostřednictvím neustálých investic do výzkumu a vývoje zásadním způsobem přispívá k zajištění nákladově efektivní a ekologické mobility zákazníků. Portfolio divize pneumatik obsahuje také služby, zaměřené na obchod s pneumatikami a jejich použití ve flotilách stejně jako digitální systémy řízení pro pneumatiky nákladních vozidel.

Continental AG je v České republice zastoupena výrobními a prodejními jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštátě pod Radhoštěm, Jičíně, Otrokovicích, Trutnově a Horšovském Týně. Slovenskou republiku zastupují výrobní závody Púchov, Zvolen, Partizánske a Dolné Vestenice. Celkem v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zaměstnává na 19 000 zaměstnanců. Na českém trhu patří do portfolia společnosti Continental Barum s.r.o. pneumatiky Continental, Barum, Uniroyal, Semperit, Matador a General Tire.

www.continental.cz
www.continental-corporation.com