Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bolt představuje nový model koloběžky. Díky inovativnímu designu a konstrukci posouvá bezpečnost na další úroveň (TZ)

  • Bolt představil svou novou koloběžku, která byla postavena s cílem zajistit co nejbezpečnější jízdu.
  • Nový model je vybaven senzory, které detekují nehody, pády, prudké brždění a rovněž jízdní styl, který může být potenciálně rizikový.
  • Koloběžka je postavena s cílem maximalizovat její stabilitu a bezpečné ovládání.

Evropská platforma Bolt nabízející řešení z oblasti městské mobility, představila svou koloběžku čtvrté generace. Ta se díky spojení inovativního hardwaru a softwaru stala nejbezpečnějším modelem na trhu.

Bolt 4 je vybaven senzory, které pomáhají odhalovat nehody, pády, prudké brždění a nebezpečný jízdní styl. Koloběžka je konstruována tak, aby zajišťovala větší stabilitu a bezpečné ovládání, a to díky nízko posazenému těžišti, vylepšenému usazení předního kolečka a výjimečně nízké hmotnosti.

Bolt minimalizuje riziko nehod díky kombinaci hardwarových a softwarových funkcí, mezi které patří například detekce prudkého brždění a inteligentní hlasové výstrahy, které slouží k varování a vzdělávání uživatelů a upozornění chodců. V případě potřeby může lokální tým okamžitě reagovat.

Model Bolt 4 byl zkonstruován podle návrhu interního týmu a na jedno dobití na něm lze překonat vzdálenost 40 km. Oproti konkurenčním strojům se vyznačuje unikátně řešenou baterií, která je vyměnitelná a její údržba a servis je tak snadnější. Koloběžka stejně jako její vyměnitelná baterie aktuálně čekají na udělení patentu.

“Naším cílem je zajistit, aby přepravní řešení z oblasti mikromobility byla dostupná pro všechny. Bezpečnost je naší nejvyšší prioritou. Protože chceme, aby co nejvíce lidí přestalo vlastnit auta a nahradilo je ekologičtějšími alternativami, je důležité zajistit, aby byly koloběžky používány odpovědně. Pouze tak mohou být prospěšné pro města a jejich obyvatele. Díky tomu, že máme interní tým inženýrů, můžeme plně dohlížet na kvalitu našich koloběžek a do praxe zavádět špičková řešení, která, věříme, nastaví novou úroveň bezpečnosti ve sdílené mikromobilitě,” říká Dimitri Pivovarov, ředitel pro mikromobilitu v Boltu.

Nový model koloběžky je plně recyklovatelný. Její životnost je odhadována na 60 měsíců. Přispívá k naplňování dlouhodobého závazku společnosti snižovat ekologickou stopu jak přepravního segmentu jako celku, tak firmy samotné. Na podzim letošního roku Bolt oznámil své plány stát se do konce roku 2020 v provozu elektrických koloběžek klimaticky pozitivní (uhlíkově negativní).

Bolt v současné době nabízí své služby z oblasti mikromobility ve 45 městech a 15 zemích Evropy včetně České republiky. Sdílené koloběžky provozuje v Olomouci, Pardubicích a Boskovicích a od letošního podzimu v Praze také elektrická kola. V roce 2021 dojde k rozšíření sdílených koloběžek a elektrických kol do více než 100 měst. Nejnovější generace koloběžky od Boltu bude poprvé představena v norském Bergenu na začátku roku 2021.

O Boltu

Bolt je přední evropská přepravní platforma, jejímž cílem je zajistit, aby doprava ve městech byla ještě dostupnější, pohodlnější a udržitelnější.

Bolt má více než 30 milionů uživatelů ve více než 35 zemích v Evropě a Africe. V současné chvíli nabízí jak přepravu auty, tak řešení z oblasti mikromobility (elektrické koloběžky a kola) a rovněž dovoz jídla nebo doručování balíčků.

Společnost se v ekologickém programu nazvaném Green Plan zavázala k úplné kompenzaci emisí vzniklých při přepravě skrze aplikaci Bolt v Evropě, což přispívá ke snížení dopadu podnikání společnosti na životní prostředí.