Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

E-shop bikero.cz nenechá své zákazníky čekat – zavádí vlastní kurýry s garancí dodání do Vánoc (TZ)

Bikero.cz zavádí vlastní kurýry s garancí dodání do Vánoc

Praha, 4. prosince 2020 – Bikero.cz, e-shop s cyklo vybavením a sportovními potřebami, se rozhodl vsadit na vlastní kurýry. Chce tak vyřešit současná zpoždění v dodávkách zboží přetížených přepravních společností. Noví bikero kurýři doručí zákazníkům jejich objednávky osobně. E-shop tak může garantovat dodání do Vánoc. Pokud to v termínu nestihne, zákazník za svůj nákup nebude muset zaplatit.

Souhra předvánoční nákupní horečky, Black Friday a omezení v klasickém prodeji v souvislosti s epidemií způsobila přetížení přepravních služeb. Zásilky nabírají několikadenní zpoždění nebo vůbec nejsou převzaty, proto se bikero.cz rozhodlo situaci vyřešit svépomocí. „Sám nakupuji vánoční dárky na poslední chvíli a vím, jak je důležité mít jistotu, že se do Vánoc vše v pohodě stihne. Není nic horšího než den před Vánocemi hledat zatoulané zásilky s dárky pro vaše blízké,“ uvádí Martin Kudrna, ředitel bikero.cz. 

E-shop má vlastní službu „bikero kurýr“ už dlouho. Řidiči nejsou jen pouhými přepravci, ale suplují také roli prodejce v kamenném obchodě. Přivezou zákazníkovi smontované kolo, pomohou mu při doručení s jeho základním nastavením a seřízením. Nyní dochází k modifikaci této služby, lze ji využít na jakýkoliv druh nabízeného zboží, nejen kola.

Zboží do Vánoc nebo zdarma

Rozšířením řad kurýrů se bikero.cz rozhodlo garantovat dodání zboží do Vánoc pro všechny objednané a zaplacené zásilky splňující podmínky akce. Pokud by se takto zakoupené zboží případně nepodařilo do Štědrého dne doručit, cenu objednávky v plné výši uhradí samotný e-shop a zákazník ji tak bude mít zdarma. Množství objednávek bude e-shop každý den sledovat a vyhodnocovat tak, aby mohl tuto službu poskytnout zákazníkům co nejdéle. „Podařilo se nám skokově navýšit kapacitu našeho ‚bikero kurýra‘, a proto můžeme zákazníkům garantovat, že do Vánoc vše stihneme doručit. I kdybych měl zákazníkům kola rozvážet osobně. Přesto bych raději doporučil dlouho neotálet a zboží objednat co nejdříve,“ říká Kudrna a dodává, že garance doručení nemá žádná další skrytá pravidla. 

Naráží tak na ne vždy plně transparentní podmínky v záruce dodání zboží u některých konkurentů. „Garance některých velkých e-shopů, které svůj slib podmiňují tisíci výjimkami a ve finále vrátí zákazníkovi za pozdě doručenou zásilku maximálně uhrazené poštovné, mi přijdou směšné. Otevřeně prohlašuji, že dárek, který do Vánoc případně nestihneme doručit, od nás bude mít zákazník zdarma.“

Navýšení kapacit „bikero kurýra“ má ještě jeden rozměr. Většina řidičů, kteří před Vánocemi pracují pro bikero.cz, před koronavirovou epidemií působila v cestovním ruchu. „Mám radost, že tímto projektem dáváme práci lidem, pro které je aktuální situace obzvlášť složitá,“ uzavírá Kudrna.