Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Eurosport pokračuje v upevňování svého postavení tzv. Domova cyklistiky (TZ)

  • „Domov cyklistiky“ nabídne divákům nejdůležitější šampionáty UCI
  • V rozšířené nabídce Eurosportu v roce 2021 mj. Mistrovství světa v silniční cyklistice a Mistrovství světa v dráhové cyklistice
  • Andrew Georgiou: „Nová dohoda s UCI prostřednictvím EBU je potvrzením našeho závazku bavit největší komunitu cyklistických fanoušků na světě“

Eurosport pokračuje v upevňování svého postavení tzv. Domova cyklistiky a pro rok 2021 si od Evropské vysílací unie (EBU) zajistil řadu práv na vysílání světových akcí Mezinárodní cyklistické unie (UCI). 

Dohoda zahrnuje nejprestižnější šampionáty UCI včetně Mistrovství světa v silniční cyklistice, Mistrovství světa v dráhové cyklistice, Mistrovství světa horských kol, Mistrovství světa BMX, Mistrovství světa v městské cyklistice a Mistrovství světa v cyklokrosu.

V roce 2021 uvidí diváci cyklistiku na Eurosportu více než 290 dní. Nebudou chybět nejprestižnější silniční cyklistické závody – všechny tři Grandtour, všech pět Monumentů a více než 35 závodů UCI World Tour. To vše na Eurosportu, Global Cycling Network a v nabídce Eurosportu na discovery+* na trzích, kde byla platforma již uvedena. Elitní cyklisty světa uvidíme i na Letních olympijských hrách 2020, z nichž nabídne Discovery na svých platformách živě každou minutu.

Andrew Georgiou, President, Eurosport and Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions: „Nová dohoda s UCI a EBU svědčí o našem závazku bavit největší komunitu cyklistických fanoušků na světě prostřednictvím Eurosportu nebo GCN a zároveň posiluje vztahy Discovery s UCI. Discovery již úzce spolupracuje s UCI na několika iniciativách, přičemž Eurosport Events se stane klíčovým partnerem při realizaci nové soutěže UCI Track Cycling Champions League, která bude zahájena v tomto roce.

Rok 2021 si budou cyklističtí fanoušci pamatovat. Bude to rok, během něhož Eurosport, discovery+ a GCN nabídnou nejvášnivějším cyklistickým fanouškům stovky akcí. Což znamená, že budeme společně sledovat nejlepší cyklisty světa napříč různými disciplínami po celý rok včetně jejich výkonů na olympijských hrách.“

Tento rok se od začátku formuje jako rok pro fanoušky cyklistiky napříč disciplínami. Což znamená ještě širší sportovní nabídku Eurosportu na discovery+, streamovací službě, nového domova prvotřídního a bezkonkurenčního obsahu Eurosportu. 

Klíčová data dohody:

  • 24. ledna – závěrečný závod SP v cyklokrosu v Belgii
  • 30.–31. ledna – MS v cyklokrosu v Belgii
  • 17.–22. srpna – MS BMX v Nizozemsku
  • 25.–28. srpna – MS horských kol v Itálii
  • 18.–26. září – MS v silniční cyklistice v Belgii
  • 13.–17. října – MS v dráhové cyklistice v Turkmenistánu
  • zatím nepotvrzeno – MS v městské cyklistice 

* V Evropě od roku 2021 nejdříve ve Velké Británii, Irsku, Itálii, Nizozemsku a severských zemích; distribučními partnery jsou Sky ve Velké Británii a TIM v Itálii.

O Eurosportu
Eurosport je evropská jednička ve sportovním vysílání, která spojuje fanoušky a sportovce během největších sportovních událostí. Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě a přinesl olympijské hry v Pchjongčchangu 2018 rekordnímu počtu diváků. Eurosport je domovem cyklistiky, tenisových grandslamů a zimních sportů. Eurosport 1 a Eurosport 2 mají 246 milionů kumulativních předplatitelů v 75 zemích v Evropě, Asii, Africe a na Blízkém východě. Eurosport.com je jedničkou na poli on-line sportovních portálů s průměrem 30 milionů unikátních uživatelů měsíčně a společně s Eurosport app (dostupné iOS a Android) jediný způsob, jak sledovat Eurosport kdykoli online na mobilních zařízeních. Eurosport Events se specializuje na management a podporu mezinárodních sportovních akcí. 

Více informací na corporate.eurosport.com.