Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

U (vojenského) Letiště Kbely vyrostl nový kousek asfaltové cyklostezky

Vedle (vojenského) Letiště Kbely už někdy loni udělali z původní kamenné cesty asfaltovou. A někdy mezi loňskem a letoškem ji tam udělali ještě jeden asfaltový úsek. 

U (vojenského) Letiště Kbely vyrostly nový kousek asfaltové cyklostezky
U (vojenského) Letiště Kbely vyrostly nový kousek asfaltové cyklostezky. Černě zvýrazněnou část popisuje tento článek.

Pokud se chcete podívat přímo na mapu, tak na této aktivitě ve Stravě.  

Ten nový vede z Budovatelské (tam kde se začíná najíždět na nadjezd nad Pražským okruhem) západním směrem k jednomu ze dvou přechodů/přejezdu Pražského okruhu (KB-Ky/Kbely-Kyje spojka), kde se napojí na již loni hotový rovnoběžný a delší úsek u tamní benzinové pumpy.

Delší rovnoběžný úsek začíná u západnějšího přechodu/přejezdu, tedy toho na který se můžete dostat lesíkem u Cihelny v Bažantnici (ale tam pozor, po úseku asfaltu v lese, je tam další úsek vysypaný velmi otravným makadamem, typický výsledek činnosti člověka co nechápe, že tamtudy mají lidé jezdit na kole).  Pokračuje směre na východ až k Novopacké (kde bohužel poslední část nechali v podobě panelů). První polovina z tohoto úseku je součást trasy Kb-Hl/Kbely-Hloubětín.

Prozatím tedy sice klasicky odnikud nikam, ale hodí se, pokud tamtudy často jezdíte. Nebo pokud si prostě chcete zajezdit na jednom místě. Včetně bruslení.