Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Roman Kreuziger a Pavel Turek vybízí v rámci letní kampaně OMV k vzájemnému respektu mezi řidiči a cyklisty (TZ)

 

  • Letní kampaň „Jedeme v tom společně“ apeluje na vzájemný respekt mezi řidiči a cyklisty
  • Ambasadory projektu jsou úspěšný profesionální cyklista Roman Kreuziger a významná osobnost světa Formule 1 Pavel Turek
  • V rámci akce mohou řidiči získat hodnotné ceny

 

Letošní léto tráví Češi více než kdy dříve dovolené v tuzemsku, a o to víc se na českých silnicích prolínají světy řidičů a cyklistů. OMV proto spolu Romanem Kreuzigerem a Pavlem Turkem spouští projekt zaměřený na zvýšení bezpečnosti na českých silnicích „Jedeme v tom společně“.

Letní kampaň navazuje na iniciativu řidiče, ale především známého profesionálního cyklisty Romana Kreuzigera „Ukaž respekt“. Spolu s nejznámější českou osobností automobilového světa Formule 1 a zároveň vášnivým cyklistou Pavlem Turkem nyní připomínají na čerpacích stanicích OMV vzájemnou provázanost a nutnost ohleduplnosti mezi oběma světy, které se v letních měsících potkávají denně na silnicích. Připomínají, že většina řidičů sedá alespoň jednou za čas na kolo a cyklisté naopak usedají za volanty automobilů, a také fakt, že ročně jsou cyklisté v ČR účastníky 4000 dopravních nehod.

Problematiku bezpečnosti cyklistů budou připomínat oba ambasadoři také na svých sociálních sítích, kde mohou fanoušci sledovat výzvy označené #Jedemevtomspolecne a účastnit se jich. Tři vylosovaní budou pak moci strávit den s ambasadory Pavlem a Romanem na Autodromu Most.

Součástí kampaně je také soutěž, v níž může každý řidič, který načerpá u OMV palivo v hodnotě alespoň 500 korun, vyhrát po registraci na stránce www.omv.cz/chcisezapojit  jednu z hodnotných cen. Ve hře je deset poukazů na jízdní kolo, stovka voucherů na načerpání plné nádrže a další ceny. Soutěž probíhá do 31. srpna letošního roku.

„Kampaní „Jedeme v tom společně“ chceme připomenout, že řidiči i cyklisté jsou účastníky silničního provozu a jejich společným zájmem je bezpečnost na našich silnicích. Související soutěží připomínáme pomocí vizuálů všem, kteří se zapojí, tuto důležitou problematiku,“ připomíná Michal Janda, marketingový manažer OMV Česká republika.

Doplňující informace:

OMV Aktiengesellschaft

Společnost OMV s maximální zodpovědností vyrábí a prodává ropné produkty, zemní plyn i petrochemická řešení a vyvíjí inovativní řešení pro oběhové hospodářství. Skupina OMV, která je jednou z největších rakouských průmyslových společností kótovaných na burze, vykázala za rok 2020 celkový obrat (včetně Borealis) ve výši 17 miliard eur a zaměstnávala přibližně 25 000 lidí. V segmentu průzkumu a těžby má OMV velmi silnou základnu ve střední a východní Evropě a také vyvážené mezinárodní portfolio v oblasti Middle East & Africa, North Sea, Rusko a Asia-Pacific. Průměrná denní produkce činila v roce 2020 přibližně 463 000 barelů ropného ekvivalentu s výrazným podílem zemního plynu. V oblasti rafinace a marketingu provozuje OMV tři rafinerie v Evropě a vlastní 15% podíl ve společnostech ADNOC Refining a ADNOC Global Trading s celkovou zpracovatelskou kapacitou více než 500 000 bbl/den. Kromě toho provozuje přibližně 2 100 čerpacích stanic v deseti evropských zemích a zařízení na skladování plynu v Rakousku a Německu. V roce 2020 dosáhly prodeje plynu společnosti OMV hodnoty přibližně 164 TWh. V chemickém průmyslu podniká OMV prostřednictvím své dceřiné společnosti Borealis, která je jedním z předních světových poskytovatelů pokročilých polyolefinových řešení a lídrem na evropském trhu v oblasti základních chemikálií, hnojiv a mechanické recyklace plastů. Společnost dodává služby a produkty zákazníkům po celém světě prostřednictvím společnosti Borealis a dvou důležitých společných podniků: Borouge (s Abu Dhabi National Oil Company nebo ADNOC se sídlem v SAE) a Baystar™ (s Total, se sídlem v USA). Nedílnou součástí firemní strategie společnosti OMV je udržitelnost. OMV podporuje přechod na nízkouhlíkové hospodářství a stanovila měřitelné cíle pro snížení uhlíkového zatížení uhlíku i pro implementaci nových energetických a petrochemických řešení.

OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV Česká republika, s.r.o. s centrálou v Praze působí na českém trhu od roku 1991. V České republice provozuje aktuálně celkem 140 čerpacích stanic na strategických místech, a kromě prodeje špičkových paliv se zaměřuje na maximální kvalitu souvisejících služeb. Na základě filozofie značky „We Care More“ a snaze vyjít vstříc i nejnáročnějším očekáváním řidičů dochází nyní k celkové revitalizaci sítě čerpacích stanic OMV do moderního konceptu VIVA, který respektuje nejmodernější trendy v oblasti designu a komfortu. Zákazníci čerpacích stanic OMV VIVA mohou ochutnat například čerstvě připravované občerstvení, čerstvě mletou Fairtrade kávu a využít mnoha doprovodných služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává téměř 70 lidí a prostřednictvím své sítě čerpacích stanic vytvořila více než 2 000 pracovních míst.