Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

TIP na výlet: Šemberské stezky

V květnu 2020 byly otevřeny Šemberské stezky – singltrek s přírodním povrchem v mírném svahu. V první otevřené části sou k tři sjezdové stezky různé náročnosti a jedna stoupací stezka – v celkové délce 4.5 km. 

Šemberské stezky najdete asi 3 kilometry od Českého Brodu za obcí Tuchoraz, snadno dostupné vlakem (u nádraží je i parkoviště pro auta, cesta na Mapy.cz).  Stezky nemají vybudované žádné zázemí ani parkování. 

V dalších fází se plánuje napojení stezek formou doporučených výletů na body v okolí (nedaleko jsou například Voděradské Bučiny) a více v budoucnu i vybudování sportovního centra, půjčovny kol i kiosku s občerstvením. 

Projekt vzniká pod taktovkou Pavla Kvasničky, běžce ultramaratonce a syna pořadatele kdysi velmi prestižních mtb pohárových závodů. Projekt pomohla iniciovat a dnes projektu fandí Katarína Tóthová, dříve velmi aktivní a dodnes úspěšná bajkerka. Stezky by nevznikly bez podpory města Český Brod a přilehlých obcí, které při realizaci vycházely vstříc. Díky patří i hajnému Janu Kopáčkovi a lidem z Pošembeří.

Projekt Šemberské stezky můžete i finančně podpořit

Web: www.semberskestezky.cz 

Instagram: @semberske_stezky

Facebook: @singltrailceskybrod

Tento tip poprvé vyšel 5. 6. 2020