Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Cyklo zkratky: Dobře schovaná cesta mezi Kyjským rybníkem a Hrdlořezy/Hloubětínem (aktualizace)

Při cestování z Hrdlořez/Hloubětína do Kyjí (a opačně) jsem dlouho jezdil buď po “polní” cestě okolo zahrádkářské kolonie, případně vrchem po silnici. Až jsem před pár lety objevil, že se dá projet zpustlou oblastí (v minulém století tam bylo zahradnictví, zbytky skleníků tam najdete dodnes) – do té se dostanete na východě z ulice Morušová a na západě z Čelákovické

Mapy.cz tam mimochodem mají namalovanou “cestu” (Google Mapy ostatně tak trochu taky), ale když jsem to poprvé hledal, tak jsem začínal z východní strany a nechal jsem se zmást zamčenými vraty, vedle kterých se ale (poněkud skrytě) dá jet doleva.

A pak jsem se nechal zmást výjezdem na západní straně – ten totiž velmi snadno přehlédnete.  Musíte prostě včas odbočit do úzké cestičky. 

Když to neuděláte, tak si na druhou stranu můžete dát kolečko po bývalém areálu zahradnictví. 

Na západní straně. po vyjetí do Čelákovické, se pak můžete dát po panelovce rovně nebo se vydat doleva a doprava po asfaltové cestě (ulice Za mosty) – skončíte tak jako tak u můstku přes Rokytku (a pod železničním mostem). 

Spodní je ona poněkud skrytá cesta, modrá, horní je zmíněná cesta okolo zahrádkářské osady. Sobotní kolečko k vidění na Stravě

[09.10.22] Asfaltují to tam!

V západní části vybudovali kvalitní asfaltovou cestu, začíná u obydlí bezdomovců (těžko říct proč nedotáhli až k silnici) a konči někde v polovině zkratky. Milé.