Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

TIP: S ekolem se nemusíte bát do toho šlapat (Jak funguje elektrokolo)

Jedno po pár stovkách kilometrů vím jistě, s Gustem se do toho můžete opřít a nebát se, že vám dojde baterie. Na plný příšlap (pětka) a při intenzivním využívání “boost” tlačítka to s jistotou dá 70 kilometrů (s jezdcem co má 102 kg a v terénu okolo Prahy). A to si nechávám ještě nějakou železnou rezervu.

Což znamená, že můžete klidně vyrazit na víkendový dlouhý výlet. Nebo každý den dát dvě hodiny na kole a dobíjet baterii jenom jednou za dva dny. Dobíjení je navíc jen otázka toho, že vezmete baterii domů a nějaké ty tři až čtyři hodiny ji necháte nabíjet.

TIP: K příšlapu viz též Jak je to s příšlapem (pomocí) u elektrokola? Budu muset pořád šlapat? (Jak funguje ekolo)Jak daleko dojedu na elektrokole?

Většinu času budete na Gust (a vůbec na elektrokolech) šlapat někde v třech spodních zadních převodech. Což na klasickém kole bylo o dvě či tři kolečka výše a hlavní v roli v tom hraje samozřejmě příšlap elektromotoru, ale také to, že den po dní vás Gust přesvědčí k tomu, že jezdit rychleji a pořádně využívat pomocníka v příšlapu je skvělé.

Pamatujte, jak bylo napsáno výše, motor u ekola pomáhá šlapat, takže se rozhodně neomezujte v tom, že se do šlapání pořádně opřete.

Nebo přesně naopak, příšlap si vypněte či využívejte jen podle aktuální potřeby. Elektrokolo není moped a radost z pohybu i zátěže si na něm můžete užít přesně tak jak chcete.

Tento tip poprvé vyšel 10. září 2017